Capelo: ?Conocer la FNCV desde dentro me ha ayudado en la elaboración de este trabajo y he disfrutado mucho?
Més de 20 anys representant a la FNCV com a esportista d'elit el van portar a convertir-se en campió d'Espanya de totes les categories, sobretot, en les seues especialitats, 50 i 100m lliure. A més, va aconseguir un cinquè lloc en el Campionat d'Europa júnior i participar en algun que altre Open mundial.
Aquesta exitosa dedicació esportiva la va saber aplicar després al món laboral. Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques amb 10 anys d'experiència en el sector i diversos reconeixements en els festivals de publicitat més importants de món, com són el 'Cannes Lions Festival', 'El Sol de Iberoamèrica' o el 'CdeC'.
Ell és Ignacio Capelo, el responsable del nou disseny del segell institucional i escut esportiu de la FNCV que ja ha estat aprovat per la Junta Directiva i l'Assemblea de la FNCV.
Què vas sentir quan et van proposar aquest repte
Quan la junta directiva em va explicar en què consistia, la veritat és que em va venir de gust molt: pel temps en què he estat formant part de la FNCV i perquè conec el nou projecte esportiu que està duent a terme la nova junta directiva.
Com publicista, penses que la FNCV necessitava un nou escut
Analitzant l'escut anterior, crec que estava una mica antiquat pel que fa a colors i disseny, a més que no representava el canvi de projecte federatiu que s'ha produït.
Quin ha estat el procés fins als dissenys actuals
Vaig fer un primer exercici de 'restyling', és a dir, una actualització de formes de l'escut mantenint la senyera: partint de la base dels colors amb què compta, però encaminant cap a uns tons més pastís.
Llavors, quan els vaig ensenyar el resultat, em van demanar un canvi encara més substancial i vaig realitzar un segon exercici.
Quant de temps t'ha portat aquest segon disseny T'ha resultat fàcil dissenyar-lo
Com porta incorporat un nou escut, i la integració de la senyera, el segon canvi porta un període de reflexió més llarg, però el conèixer la FNCV des de dins m'ha ajudat per elaborar aquest treball i he gaudit molt realitzant-lo.
Llavors, quins han estat els principals canvis de tots dos dissenys
Un aspecte comú a canviar en els dos dissenys era el ratpenat i substituir-lo per un drac, ja que el primer només representa València i el segon, a tota la Comunitat Valenciana. He dut el drac cap al nostre terreny, l'aigua. Per això, les seues formes corbes que el fan molt més orgànic i adaptable.
A més, en el disseny de segell institucional he buscat fer l'ullet amb les seues formes perquè representaren el braç del waterpolista i les figures de la natació artística. La bandera fa referència a les ones de la mar de les aigües obertes, així com a les sureres d'una piscina. L'escut tanca amb la corona de la nostra senyera.
En el cas de l'escut esportiu, el drac sembla com que surt de la resta de l'estructura donant caràcter a l'esperit combatiu del món esportiu de totes les disciplines aquàtiques. En comparació amb la resta d'escuts d'altres federacions, hi ha un canvi més substancial i et porta directament al món de l'esport.
En què et vas basar
L'esperit de canvi de la nova directiva, que representa la competitivitat i la lluita esportiva, amb un caràcter modern i actual, sabia que havia d'estar representat.
El nou escut esportiu, sobretot, està inspirat en el món de les universitats que porten equips esportius. Està portat a un món un poc més informal, més esportiu: el drac té un esperit més reptador, sembla com que surt de l'estructura. Simbolitza aquesta actitud de la nova junta federativa de voler trencar les barreres, però també representa aquest esperit dels esportistes de la FNCV de treure urpes i lluitar.