DPTO. ADMINISTRATIVO Y LICENCIAS

licencias@fncv.es

96 385 11 23

96 539 07 00

DIRECCIÓN DEPORTIVA Y COMPETICIÓN

coordinadorgeneral@fncv.es

96 385 11 23

646 580 746

ESCUELA DE ENTRENADORES

escuela@fncv.es

96 385 11 23

INSTALACIONES

instalacionesdeportivas@fncv.es

96 385 11 23

DEPARTAMENTO CONTABLE

departamentocontable@fncv.es

96 385 11 23

El TICC2019 cierra su edición más completa

Amb més de 930 nadadors participants en la setzena edició del Trofeu Internacional Castalia Castelló, primera etapa del Grand Prix de Trofeus RFEN, s'ha convertit en un dels Trofeus més multitudinaris del territori nacional. La competició, disputada a la Piscina Municipal Olímpica de la capital de la Plana el passat cap de setmana, ha culminat una evolució innovadora de diversos anys amb elements característics com el seu caràcter inclusiu i solidari, l'alt nivell competitiu i la temàtica nipona.

Entre els 933 esportistes pertanyents a 90 clubs de 6 països diferents (de 14 comunitats autònomes en el cas d'Espanya), es trobaven nadadors amb i sense discapacitat, donant un caràcter inclusiu al Trofeu que va sobrepassar qualsevol expectativa de l'organització: "encara que som conscients que es tracta d'una cosa nova, hem intentant abordar-lo amb la major naturalitat possible i creiem que potser ací haja residit l'èxit, en què hem tractat a tots els esportistes pel que són, i no per la seua condició".

L'alt nivell dels participants en la competició s'ha demostrat en el balanç final: 16 rècords batuts (10, de l'Trofeu, en natació convencional; i 6 nacionals en natació adaptada), entre els quals es troba el rècord del Trofeu de la nadadora del club valencià organitzador, Rosa Peris, en 50m papallona.

A més, hi va haver premis en metàl·lic per als vuit primers nadadors de la classificació general segons els punts FINA, així com per al millor nadador/a de la competició per punts Multidisability (natació adaptada). El 20% del premi obtingut en qualsevol de les dues classificacions anava a parar al tècnic ja que, segons els organitzadors, "també és culpable de l'èxit del nadador".

Aprofitant la propera celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020, els organitzadors van barrejar el més característic de les cultures japonesa i valenciana. Així, van destacar l'espectacle de taikos (tambors japonesos) a l'inici de cada sessió de finals i les carreres d'eliminació (Seppukus), els guanyadors de les quals s’emportaven uns ninots tradicionals japonesos (Darumas). A més, els tres primers classificats de cada prova van rebre una malla de mandarines i una samarreta del patrocinador de l'equip amfitrió, el Vila-real C.F. Per a aquests i per a la resta de nadadors es va repartir un gorro commemoratiu.

A través de la retransmissió per streaming i xarxes socials es va poder observar la posada en escena del Trofeu. Els nadadors eixien per una porta automàtica per davall del vídeo marcador entre una barreja de fum, llums i pirotècnia, mentre que els rècords batuts s'il·lustraven en l'esmentat marcador amb una animació del nadador responsable. L'esdeveniment també va comptar amb zones de descans i assessorament psicològic.

El caràcter solidari del Trofeu va vindre de la mà de 'Solidariza tu Energía', a la qual es van comprar polseres per als participants, els beneficis de les quals van a parar a la Fundació Síndrome de Down de Castelló. D'altra banda, l'exposició de quadres del nadador del club amfitrió Sergi Castell va rebre nombrosos elogis per part dels assistents.

Entidades Públicas
Patrocinadores Privados
Colaboradores