La suspensió o ajornament de competicions, així com el tancament de centres esportius i la prohibició de realitzar esport a l'aire lliure, ha suposat per als/les esportistes professionals, amateurs o aficionats un canvi dràstic en el seu estil de vida, el que podria originar una sèrie de complicacions a nivell de salut mental
Per això, el Col·legi Oficial de Psicologia Comunitat Valenciana (COPCV) ha posat en marxa un servei destinat a aquells esportistes, entrenadors, directors esportius, àrbitres o familiars d'esportistes, la preparació i pràctica esportiva d'alt rendiment dels quals s'haja vist afectada pel confinament, ja que l'optimització de la seua condició física i psicològica són la matèria primera del seu acompliment laboral.
Durant la quarantena, no només els esportistes estan en situació de confinament com la resta de la població, sinó que, a més, veuen com perden els progressos i adaptacions físiques i mentals de mesos i anys de treball afectats per les dificultats per a entrenar i per la suspensió de totes les competicions.
Aquesta interrupció en la carrera esportiva podria involucrar "una pèrdua d'identitat, de motivació i de sentit", segons la Societat Internacional de Psicologia de l'Esport. Per la seua banda, des del COPCV afirmen que la dràstica retallada en els calendaris esportius podria generar "una important incertesa en els esportistes, que planifiquen la seua preparació per objectius".
Davant aquesta situació, un total de 15 psicòlogues i psicòlegs esportius col·legiats de Castelló, València i Alacant seran els encarregats d'atendre telefònicament i de forma gratuïta (960450232) a qualsevol esportista professional que així ho requerisca de dilluns a dissabte, de 10 a 12h i de 16h a 18h, i els diumenges de 10 a 12h.
Aquest número de telèfon complementa als dos que des del 27 de març estan en funcionament atenent a la ciutadania (960450230) i als professionals sanitaris i altres intervinents (960450231).