Accepte

Campionat d'Espanya Absolut i Júnior d'Estiu 2019

05/09/2019 @ 09:51:16

A principis del mes anterior, es va celebrar el XLI Campionat d'Espanya Absolut i Júnior d'Estiu en piscina llarga (50m), a Terrassa (Catalunya). En ell, van participar un total de 22 clubs de la C. Valenciana, entre els quals va destacar el Club De Tenis Elche en categoria júnior femenina, les nadadores del qual es van proclamar subcampiones d'Espanya en la classificació general. A aquest resultat van contribuir les actuacions dels equips de relleus femení de les proves de 4x100m i 4x200m lliure, ja que van guanyar dos bronzes nacionals, als quals es va sumar el de Victòria Valero en la prova 200m esquena de 17 anys.
Cal reconèixer el rècord autonòmic (27.71) de la nadadora del Castalia Castelló, Rosa Peris, en 50m papallona femení, a més de la bona competició del nadador del C.N. Petrer, Mikel Bonal, ja que va aconseguir tres millors marques autonòmiques de 17 anys en les proves de 100m braça -1.04.77-, 200m estils -2.07.82- i 400m estils - 4.31.39 -, a més de coronar-se campió d'Espanya en categoria júnior a les proves de 100 i 200m braça, així com a tercer classificat nacional a 400m estils, en categoria júnior.
D'altra banda, el C.N.Ferca-Sant Josep va estar representat en pràcticament tots els podis de les proves de braça. Així, Josep Castelló va aconseguir un bronze en 200m de18 anys. Per la seva banda, Alicia Zarzo i Kristina Emilova es van fer amb les medalles de bronze en la prova de 100m braça femenina, en les categories junior de 16 i 17 anys, respectivament. A més, Zarzo va aconseguir dos millors marques autonòmiques en aquesta última prova -1.13.31- i en 50m braça de 16 anys -33.52-, mentre que Emilova es va penjar una altra medalla de bronze en la prova 200m braça de 17 anys.
L'equip de relleu absolut del C.N. Ferca-San José, format per Joan Andreu, Raul Muñoz, Ivan Moreno i Ivan Amillo, tampoc va voler deixar escapar el top 10 nacional en la prova 4x100m lliure masculí en acabar novè. Així mateix, la nedadora de 16 anys, Lucia Isabel Sánchez va aconseguir una plata júnior a 200m papallona amb millor marca autonòmica inclosa (2.18.40).
El nadador fondista del C.N. Elx, Eduardo Blanco, va pujar al primer i segon graó en les finals de contra rellotge de 17 anys de 1500m i 800m lliure, respectivament, mentre que el nadador Nicolas Rubens, del Club De Tennis Elx, va aconseguir pujar al tercer esglaó del podi en categoria masculina júnior de 17 anys en 200m papallona.
En categoria femenina absoluta, cal esmentar el desè lloc de les nadadores del C.N. Delfín en 4x200m lliure, així com la onzena i dotzena posició de les integrants dels equips de relleu del 4x 100m lliure i estils d'aquest mateix club.