Accepte

El CN Delfín, líder de Llarga Distància a la Comunitat Valenciana, per davant de CN Vinaròs i del C.Tenis Elche

20/01/2020 @ 10:15:00

Millor Marca Autonòmica (MMA) de Gerard Bayarri (C.Valenciano) en 2.000m masculí de 14 anys (23:17.82) i Aitana López (CN Ferca-San José) en la categoria femenina (23:25.29)
Alba Ferrer (Tenis Elche) va aconseguir MMA de 18 anys i rècord absolut en 3.000m femení (33:58.23)

Gerard Bayarri (C.Valenciano) en 2.000m masculí de 14 anys amb 23:17.82, Aitana López (CN Ferca-San José) va ser la seua homòloga en la categoria femenina amb 23:25.29 i Alba Herrero (C.Tenis Elche) en 3.000m femení de 18 anys amb 33:58.23. Aquestes van ser les tres MMA - així com rècord absolut en el cas de Herrero- que es van batre el diumenge, 12 de gener, de vesprada a la Piscina Municipal Olímpica 'La Salera' de Castelló en el X Campionat Autonòmic de Llarga Distància en piscina (Fase Territorial del XI Campionat d'Espanya) la classificació general del qual va liderar el CN "Delfín amb 140 punts. La segona i tercera posició autonòmica va estar més renyida: el C.Tenis Elche va aconseguir la tercera plaça amb 104 punts, a només 3 punts del CN Vinaròs, subcampió autonòmic amb 107.

2.000m infantil masculí
A l'assoliment del subcampionat autonòmic de Llarga Distància han contribuït les dues primeres posicions que van ocupar els nadadors del club castellonenc Gerard Labernia i Joan Chavarria, amb 22:18.72 i 22:24.35, respectivament, en la prova 2000m infantil masculí. Quique Prieto, del CN Ferca-San José va completar aquest podi en finalitzar la prova en un temps de 23:04.65.

Cal destacar en aquesta prova la MMA de 14 anys de l'únic nadador participant del C. Valenciano, Gerard Bayarri, amb 23:27.82, fet que suposa una diferència de cinc segons respecte a l'anterior MMA establerta pel nadador Yeray Izquierdo, del Tenis, fa dos anys en el mateix escenari castellonenc.

2000m infantil femení
Les protagonistes del podi homòleg de la categoria femenina han estat: Sara Micó (C.Tenis Elche) amb 23:05.95, Aitana López (CN Ferca-San José) amb 23:25.29 i Edurne Roldán (Cst-Cst Costa Azahar) amb 24:32.48. Podi de nivell en trobar-s'hi l'anterior i l'actual posseïdores de la MMA de 14 anys: la nadadora del Ferca li la lleva a la del Tenis, qui l'havia establert en 23:45.82 l'any passat també a Castelló.

3.000m júnior 1 masculí
El company d'equip de López, Carlos Coronado, va ser l'únic dels primers classificats que va aconseguir baixar per unes dècimes dels 34 minuts en categoria júnior (33:59.53), proclamant-se campió autonòmic en aquesta prova, per davant de Manuel Valdivieso (Cst-Cst Costa Azahar) amb 34:30.0 i Danel Clemente (C. Aquatic Les Marines) amb 34:35.81.

3.000m júnior 1 femení
Ángela Martínez i Marina Lázaro, dues de les nadadores del segon club amb més representació en aquest Campionat Autonòmic de Llarga Distància, el CN "Elche amb 13 participants, van arribar als dos primers llocs de podi autonòmic de 3.000m júnior 1 femení amb 34:53.97 i 35:28.89, respectivament. El club amb més representació i alhora campió autonòmic de Llarga Distància, el CN "Delfín, va aconseguir fer-se amb el tercer graó del podi gràcies a l'actuació de la nadadora Paula González que va marcar un temps de 35:49.06.

3.000m júnior 2 masculí
El podi autonòmic de la categoria júnior 2 a la prova 3.000m masculí va ser per a Eduardo Blanco (CN Elche) amb un temps de 32:40.85, Miquel Segarra (CN Vinaròs) amb 34:14.61 i Roberto Ruiz (Cst-Cst Costa Azahar) amb 34: 29.19.

3.000m júnior 2 femení
En categoria femenina, nadar els 3.000m per baix dels 34 minuts suposava, no només proclamar-se campiona autonòmica o aconseguir la MMA de 18 anys establerta en 34:42.37, si no aconseguir un nou rècord absolut autonòmic, arrabassant-li'l a la nadadora olímpica d'aigües obertes, Yurema Requena (34:16.19).
La nadadora Alba Herrero (C.Tenis Elche) va marcar un temps el diumenge de vesprada a la piscina municipal Olímpica 'La Salera' un temps de 33:58.23, amb tot el que això suposa. Herrero va estar acompanyada al podi per la nadadora Cristina Barber (CN Ferca-San José) amb 36:44.05) i la seua companya d'equip, Claudia Berenguer (37:25.84).

3.000m sènior masculí
El podi de 3.000m sènior masculí va ser protagonitzat per: David León (CN Vinaròs) amb 32:03.55, Fernando Ferrer (Cst-Cst Costa Azahar) amb 32:47.80 i Sergi Llorca (CN Delfín) amb 33:13.91.

3.000m sènior femení
Sense cap dubte, ser el club amb més participants en un Campionat Autonòmic influeix en la consecució de la victòria en la classificació general. I apoderar-se de tot el podi autonòmic de 3.000m sènior femení, també. Primera classificada Carolina Pradas amb 34:53.42, subcampiona autonòmica, Carmen Riquelme amb 37:04.67 i tercera classificada, Susana Tachón amb 37:33.01.