Accepte

La valenciana, la segona comunitat autònoma amb major participació en el XI Campionat d'Espanya

25/02/2020 @ 09:18:05

Medalla d'or per a Sara Micó (CN Tennis Elx) a 3000m lliure infantil i medalla de bronze per Ángela Martínez (CN Elx) a 5000m lliure Junior 1

Es van batre dos Millors Marques Autonòmiques (MMA) a 5000m lliure, a càrrec de les nadadores de 16 i 18 anys, Ángela Martínez i Alba Herrero, respectivament

Amb quinze classificats entre els deu primers finalistes, la Comunitat Valenciana es converteix en la segona comunitat autònoma amb major nombre de participants en el XI Campionat d'Espanya, disputat el passat 22 de febrer a Barcelona -respecte dels 16 classificats de Catalunya-. Dels quinze representants valencians, cal remarcar la MMA de 16 anys i medalla de bronze d'Ángela Martínez (CN Elche), així com les actuacions de dues nadadores de el CN "Tenis Elche, que van contribuir a que el seu equip aconseguira el tercer lloc de la classificació femenina absoluta: Sara Micó es va proclamar campiona d'Espanya infantil a 3000m lliure femení i Alba Herrero va establir una nova MMA de 18 anys en 5000m lliure femení.

Micó va destacar per sobre de la resta de nadadores infantils als 3000m, ja que encara va tenir forces per a un últim esprint en els 100m metres finals en nadar-los a 1:06.20, després de marcar un ritme entorn a 1 minut i 10 segons cada 100 dels 2.900m restants. Finalment, la nadadora de l'any 2005 va obtenir un temps de 35:41.80, l'única de les 10 finalistes infantils que va nadar per sota dels 36 minuts. L'altra representació valenciana en aquesta prova es va trobar en la novena posició: Aitana López (CN Ferca-San José) va acabar en un temps de 38:11.59.

També va ser protagonista altra nadadora del Tenis Elche, Alba Herrero, qui va establir una nova MMA de 18 anys en 5000m lliure femení amb 1:00:01.76, classificant-se cinquena, per davant d'una altra nadadora del Ferca, Cristina Barber, i de la nadadora debutant del CD Nados Castellón, Ana Álvarez, qui van acabar els 5000m lliure júnior 2 femení en setena (1:03:12.80) i vuitena posició (1:03:46.48), respectivament.

L'altra MMA que es va batre en aquesta onzena edició del Campionat d'Espanya de Llarga Distància va estar a càrrec d'Ángela Martínez (CN Elche) a 5000m lliure femení en tocar la paret en un temps d'1:00:02.54. La millora de quasi 30 segons respecte a l'anterior MMA de 16 anys (1:00:30.83) li va permetre guanyar el bronze nacional. La seua companya de club, Marina Lázaro, així com Paula González (CN Delfín) i Sara Vea (CN Vinaròs), també van aconseguir classificar-se en el top 10 nacional del 5000m lliure Junior 1 femení en setena (1:02:38.03), (1:05:28.84) i desena posició (1:06:12.26), respectivament.

Un tercer nadador del Elche va ser protagonista en la prova 5000m lliure Junior 2 masculí. Eduardo Blanco va ser l'únic representant valencià classificat entre els deu primers finalistes; en una meritòria sisena posició, amb 56:34.87. Mentrestant, els nadadors del "Vinaròs, Gerard Labernia i Joan Chavarria, van ser els qui es van classificar en el top 10 nacional -setè i desè, respectivament- del 3000m lliure infantil, prova que van disputar a uns ritmes de 36:15.79 i 37:21.84, respectivament.

En 5000m lliure sènior, la nadadora del "Delfín, Carolina Pradas, es va classificar en setena posició (1: 01: 53.05), mentre que el seu company de club, Sergi Llorca, va ser el vuitè classificat, amb un temps de 57:40.13, per davant de David León (CN Vinaròs), novè classificat amb 58:17.58.

Enhorabona als nadadors/es i clubs valencians per esta gran representació a nivell nacional!