Accepte

La Comunitat Valenciana se situa dins del Top 10 Nacional Aleví a Oviedo

03/03/2020 @ 16:31:11

Cinquena posició de la classificació conjunta per a la nostra Comunitat en el VI Campionat d'Espanya per Seleccions Autonòmiques - Edat Escolar CSD, disputat aquest cap de setmana a Oviedo
Quart i sisè lloc en les classificacions masculina i femenina, respectivament

La Selecció Valenciana Aleví posiciona a la nostra Comunitat en el cinquè lloc (1.644,50 punts) de la classificació conjunta del Campionat d'Espanya de Edat Escolar, per darrere de comunitats autònomes com ara Catalunya (2115 punts), Andalusia (2012 punts), Illes Balears (1820 punts) i Madrid (1771 punts). La Comunitat Valenciana es queda fora de podi nacional també per categories: l'equip masculí quasi aconsegueix el podi i es col·loca en quarta posició, mentre que l'equip femení obté el sisè lloc.

Perquè la Comunitat Valenciana es classificara en el top 10 nacional eren necessàries actuacions destacades per part dels nostres 20 representants i de la resta de nadadors de la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (F.ES.A.).
Dos valencians marquen el principi i el final dels finalistes que van nadar la prova 100m lliure masculí en 56 segons: sisè lloc per a Jose Luis de la Vara (CN Trencaones Alzira) amb 56.13, i desè lloc per a David Ortiz (CN Elche), amb 56,81. Mateixos representants valencians en 200m lliure, prova en què De la Vara es va haver de conformar amb el quart lloc amb un temps de 2:03.55, mentre que Ortiz va ser el setè classificat amb 2:04.75. El nadador de l'Elche va sumar un novè lloc en 200m papallona (2:25.98), mentre que el del Trencaones va aconseguir un setè lloc en 100m esquena (1:03.57) i es va quedar a centèsimes de classificar-se entre els 10 primers a 200m esquena (2 :19.49).

Gerard Bayarri (CN Valencià) i Joan Silvestre (CN La Vall Mon d'Aigua) van ser els millors representants de fons i de braça després de classificar tots dos en el vuitè lloc de les proves 400 (4: 23.53) i 1500m lliure (17: 10.64 ), i 100 (1: 13.34) i 200m braça (2: 40.17), respectivament.
D'altra banda, qualsevol podria deduir que nadar 100m lliure femení per baix del minut té una gran recompensa, però no tothom ho pot aconseguir. Tan sols la nadadora valenciana Andrea Monzó va tocar la paret en un temps de 59.82, per davant de les 33 nadadores que van participar en aquesta prova. La nadadora del CN "Eldense també es va classificar en vuitena posició en 200m lliure amb un temps de 2:15.73 i al costat de la nadadora del CN "Xúquer, Àgata Llácer, van demostrar que la prova 100m papallona femení aleví del VI Campionat d'Espanya per Seleccions autonòmiques- Edat Escolar CSD 2020 és valencià en classificar-se en primera (1:07.45) i tercera posició (1:08.06), respectivament. A més, Llácer va aconseguir el sisè millor temps del campionat en 200m papallona amb 2:37.55.

Carmen Herrero (CN Tenis Elche) va ser la setena classificada ex aequo a 400m lliure femení en arribar en un temps de 4: 46.20 igualant el de la nadadora aragonesa Julia Lapeña. La nadadora del Tenis va aconseguir a més la novena posició en 800m lliure (9:47.34). D'altra banda, Marta Álvarez i Maia Lardeur van ser les millors representants alevins de la Selecció Valenciana en 200m esquena i estils, respectivament, després de classificar-se en setena posició - 2:27.27 i 2:34.50, respectivament.

En les proves on es demostra la unió d'un equip són les de relleus i en aquestes tampoc van fallar els nostres representants valencians. Tercer lloc per a l'equip masculí de 4x200m lliure (8: 24.82) i els equips dels relleus inclusius i mixtes de 6x50m lliure (3: 29.23) i 4x50m estils (2:28.71). Sara Martínez (CN Elche) i Iván Villena (CN Delfín) van ser els encarregats d'obrir i tancar el relleu lliure, completat amb els següents nadadors de la F.ES.A .: Carlos Toledo, Mireia Isabel López, Noelia Buigues i Pedro Suárez . Villena i Suárez van repetir participació en el relleu d'estils amb la primera i última posta, respectivament, mentre que Àgata Llácer (CN Xúquer) va realitzar la posta de papallona i Irene Acedo (F.ES.A.) va nadar la posta de braça.

A aquests resultats cal afegir dos cinquens llocs per als equips de la Selecció Valenciana aleví en 4x100m lliure femení (4:09.82) i 4x100m estils masculí (4:21.31), així com tres sisens llocs per als equips de 4x100m lliure masculí (3:53.45) i el conjunt femení de 4x200m lliure (9:08.01) i 4x100m estils (4: 42.15).

Futur prometedor per a la natació valenciana!